Het beslag van de deur

Bij het kopen van een deur zal er ook aandacht moeten worden besteed aan het beslag. Dit is in allerlei vormen en materialen verkrijgbaar.

 

Soorten, vormgeving en stijl
Onder deurbeslag verstaan we de onderdelen van de deur waarmee deze geopend kan worden, zoals een deurklink, maar ook deurgrepen en sierknoppen. Het totale aanbod is enorm groot, zodat het maken van een keuze met betrekking tot het materiaal en vormgeving vooraf aan te raden is. Voor wat betreft de vormgeving en stijl kan men aansluiten bij die van de deur. Als het bijvoorbeeld een klassiek model van hout betreft, dan kan men bijvoorbeeld denken aan een koperen klassiek vormgegeven beslag.

Keuze uit mogelijkheden en materialen

• Naast het standaard beslag dat in uiteenlopende materialen kan worden verkregen, van rvs tot messing en nikkel, zijn er ook nog typische soorten die over specifieke kenmerken beschikken. Zo is er ook veiligheidsbeslag.
• Een andere specifieke soort is brandvertragend en dit heeft bij het onverhoopt uitbreken van brand een brandvertragende werking. Een dergelijk beslag zal natuurlijk ook gecombineerd moeten worden met een brandvertragende deur.
• De prijzen van deurbeslag zijn onder meer afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt en de vormgeving.