Sectionaaldeuren voor de garage

Een van de soorten deuren die vaak als toegangsdeur voor de garage waar de auto in geparkeerd wordt, kan worden, gebruikt zijn de sectionaal deuren.

 

Eigenschappen en gebruik
Met sectionaal deuren worden deuren bedoeld, die bestaan uit boven elkaar geplaatste delen die bij het openen in het plafond verdwijnen. Door deze manier van openen komt de hele ruimte van de opening vrij, waardoor het eenvoudig is om bijvoorbeeld de auto in de garage te parkeren.

Bedieningsgemak en veiligheidsaspecten
• Een van de bijzondere kenmerken is dat deze vanuit de auto geopend kunnen worden door middel van een afstandsbediening, zodat men bij regen en in het donker niet uit de auto hoeft te stappen om de garage handmatig te openen.
• Ander kenmerk is dat de verlichting eveneens automatisch kan worden ingeschakeld en ook dat is een voordeel in het donker.
• Als er kinderen in de buurt van de deuren aan het spelen zijn en die worden net geopend of gesloten, dan kan dit risico's opleveren voor de veiligheid van de kinderen. Om die reden zijn er modellen die voorzien zijn van een automatische uitschakelfunctie die problemen voorkomt.
• Voor wat betreft het uiterlijk zijn er meerdere mogelijkheden waarbij er gedacht kan worden aan een bepaalde structuur of profiel en verschillende kleuren. Ook kan er een keuze worden gemaakt uit diverse materialen, zoals hout of bijvoorbeeld staal.