De kenmerken van een paneeldeur

Deuren zijn er in allerlei soorten en maten en worden gemaakt van uiteenlopende materialen. Het is van belang bij de keuze ervoor rekening te houden met de stijl en inrichting van de woning. Een typische deur is de paneeldeur, waarover hier meer informatie volgt.

Kenmerkende eigenschappen
De paneeldeur is kenmerkend doordat hij is opgebouwd of ingedeeld in verschillende panelen. Dit model kan helemaal dicht zijn, maar kan ook gecombineerd worden met glas. In een moderne en strakke inrichting kan een uitvoering waarvan de panelen geheel uit glas bestaan ook prima tot zijn recht komen. 

Keuzes betreffende sfeer en stijlen
• In een ouder huis waarvan de paneeldeuren vervangen moeten worden komt men voor de vraag te staan of er weer authentieke exemplaren in geplaatst moeten worden om de sfeer te kunnen blijven waarborgen, of dat er gekozen wordt voor een moderne versie.
• In het geval dat vervanging overwogen wordt, kan men ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen dat de oude paneeldeuren op exacte wijze kan gaan namaken.
• Voor wat betreft de modernere versie zijn er verschillende stijlen mogelijk met verticale of horizontale panelen of een combinatie daarvan. Bij de toepassing van glas kan er bovendien ook nog worden gekozen voor het glas-in-lood raam als paneel.