Een houten deur

De houten deur is nog steeds populair zowel voor binnen als voor buiten, en dat komt door de natuurlijke uitstraling die deze geeft. Of u nu op zoek bent naar een houten deur voor binnen of voor buiten, er zijn vele variaties mogelijk.

In de eerste plaats kan er al een onderscheid gemaakt worden tussen het soort hout waarvan de deur vervaardigd is. Soorten die vaak gebruik worden voor het vervaardigen van een buitendeur zijn vaak hardhout zoals meranti, maar ook een eikenhouten variant is mogelijk. Voor de binnendeur is er een ruimere keuze uit soorten en kan men denken aan grenen of beuken.

Eigenschappen die binnen en buiten van belang zijn
• Een van de kenmerken van een houten buitendeur is dat deze door de natuurlijke uitstraling een sterk karakter krijgt.
• Een ander specifiek kenmerk is dat deze sterk isolerend is in vergelijking met andere soorten materialen.
• Het enige nadeel dat aan hout voor de buitenzijde van de woning is verbonden, is dat deze met enige regelmaat onderhouden zal moeten worden om dezelfde uitstraling te blijven behouden en om een lange levensduur te bewerkstelligen.
• Voor wat betreft de modellen voor gebruik binnen zijn er vele stijlen waaruit gekozen kan worden, van strakke uitvoeringen tot paneeldeuren.
• De combinatie van hout met glas komt ook veel voor en doordat er op deze manier veel licht in de kamer komt, geeft dit een ruimtelijk effect.