Een hardhouten deur

Hier zullen de specifieke eigenschappen en de voordelen en nadelen van hardhouten deuren worden besproken.

 

Modellen en stijlen
Een hardhouten deur kan in uiteenlopende stijlen en modellen geleverd worden, zodat deze bij de bouwstijl en het interieur van de woning kan passen. Voor een woning met een klassieke uitstraling is bijvoorbeeld een model geschikt dat ook over een klassieke uitstraling beschikt. Het algemene kenmerk van een hardhouten deur is dat deze van natuurlijk materiaal is gemaakt en dus altijd een natuurlijke uitstraling heeft.

Behandeling en onderhoud
• Een buitendeur die van hardhout is gemaakt, is na behandeling prima bestendig tegen de weersinvloeden, want het betreft een sterk en duurzaam materiaal.
• Er zal echter altijd periodiek onderhoud in de vorm van schuren, beitsen, lakken of verven, aan verricht moeten worden om een lange levensduur te waarborgen.
• Er zijn meerdere soorten waar deuren van gemaakt kunnen worden en een van de bekendere is Meranti, waar ook vaak kozijnen van vervaardigd worden.
• De keuze in modellen en stijlen is vrij groot, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om de deur van glaspanelen te voorzien.