Een deur van glas

Een woning heeft vele deuren die onder meer zorgen voor het afscheiden van ruimtes en voor privacy en isolatie. Zo zal een deur van glas of een model dat hier gedeeltelijk van is voorzien, veel licht doorlaten. 

 

Aandacht voor de veiligheid en privacy
Voor de toepassing in een deur wordt er gebruik gemaakt van gehard glas, omdat dit onder meer de veiligheid ten goede komt. Dit is steviger en zal bij onverhoopte schade anders splinteren. Voor wat betreft de doorzichtigheid kan er gekozen worden voor mat glas, waar men in principe niet door heen kan kijken en ook zijn er allerlei dessins mogelijk in combinatie met mat of met gewoon doorzichtig glas.

Keuze voor dessins en kleuren
• Als er voor een compleet glazen deur wordt gekozen, dan is er een mogelijkheid om voor reliëf te kiezen in uiteenlopende vormen. • Voor de deur van de badkamer kan er gekozen worden voor mat glas, waardoor er niet doorheen kan worden gekeken.
• Om wat meer kleur in huis te brengen kan er gekozen worden voor een deur met gekleurd glas in een dessin, waarbij er vele variaties mogelijk zijn.
• Een andere variant is een combinatie van hout of kunststof met glazen panelen.