Een dubbele deur

Een brede toegang tot een huis of binnenshuis leent zich uitstekend om een dubbele deur toe te passen. Een dubbele deur heeft bovendien niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is ook nog eens functioneel en is verkrijgbaar in diverse modellen en stijlen.

Eiegenschappen en werking
Met een dubbele deur worden als het ware twee deuren bedoeld die elk naar een andere draairichting kunnen openzwaaien. Er kan sprake zijn van een slot en een deurklink, zodat niet alle twee de deuren altijd tegelijkertijd geopend hoeven te worden. 

Mogelijkheden en materialen
• Als de entree van een woning heel breed is, dan kan er overwogen om een dubbele deur te plaatsen, want een enkele uitvoering zal anders vaak gecombineerd moeten worden met zijpanelen en het geheel is dan niet symmetrisch.
• Voor wat betreft de materialen die gebruikt kunnen worden zijn er net zoveel toepassingsmogelijkheden als bij een enkele uitvoering. Men kan kiezen voor onderhoudsvrij kunststoffen, maar een authentiek houten uitvoering is natuurlijk ook mogelijk.
• Met betrekking tot het beslag zijn er ook vele mogelijkheden en afhankelijk van de materialen waarvan de deur is gemaakt, kan bijpassend beslag worden gekozen.
• Het plaatsen is niet eenvoudig en als men er geen ervaring mee heeft, is het dan ook aan te raden om een vakman in te schakelen.