Meer veiligheid door een brandwerende deur

Een brandwerende deur heeft als belangrijkste kenmerk een brandvertragende werking. Een brand kan helaas altijd plaatsvinden, al let men nog zo goed op.

 

Er kunnen altijd omstandigheden zijn die een brand kunnen veroorzaken en aangezien het dus niet altijd voorkomen kan worden, kan men wel extra maatregelen nemen door bijvoorbeeld een brandwerende deur aan te schaffen. 

 

Op onderstaande website vindt u een overzicht van brandwerende deuren. 
Brandveilig

Gewicht en uitvoering
Een brandwerende deur is allang niet meer zo zwaar dat deze met moeite geopend kan worden. Tegenwoordig zijn ze heel wat lichter en beschikken toch over de eigenschappen die zorgen voor een brandvertragende werking. 

Aandachtspunten bij keuze en aanschaf
• Een van de kenmerken is dat hij natuurlijk in een brandwerend kozijn geplaatst moet worden om de brandwerendheid te vergroten.
• Bij het aankopen en laten plaatsen is het aan te raden om te letten op het feit of er een veiligheidscertificaat aan gekoppeld is.
• Bij nieuwbouw gelden er vele eisen en hier zal ook aan voldaan worden, dus met name bij bestaande bouw is het raadzaam om zelf na te gaan welke maatregelen er op het gebied van brandveiligheid genomen zijn en hoe dit eventueel verbeterd kan gaan worden, bijvoorbeeld door een brandwerende deur.