De keuze voor een antieke deur

Een van de bijzondere deuren die net even extra allure en charme kunnen meegeven aan een bepaalde woonstijl, is de antieke deur. Aangezien er vele mogelijkheden zijn op dit gebied, zal er hier speciale aandacht aan worden besteed.

Keuze voor een authentieke of nieuwe uitvoering
Een woning kan in situaties gewoon vragen om een antieke deur, omdat het de enige uitvoering is die zal passen bij de woning en het interieur. Het is mogelijk om dan een echte authentieke uitvoering te kopen en die te restaureren of te laten restaureren. Ook is het mogelijk om een nieuwe te kopen met een antieke uitstraling. De keuze hiervoor is natuurlijk zeer persoonlijk en enigszins afhankelijk van het budget dat beschikbaar is.

De mogelijkheden in stijlen en modellen
• Wie op zoek gaat naar een originele antieke deur, zal zich verbazen over het aanbod in verschillende stijlen en modellen in combinatie met de materialen. Er zijn veel verschillen omdat de stijlperioden elk hun eigen invloed en indruk hebben achtergelaten.
• Een voorbeeld is een mahonie houten uitvoering, gecombineerd met glas in lood ramen, maar ook een dubbele antieke uitvoering voorzien van koperen beslag behoort tot de mogelijkheden.
• Er kan ook gekozen worden voor een antieke paneeldeur die gerestaureerd of exact nagemaakt wordt.