Modellen en Materiaal

De houten deur is nog steeds populair zowel voor binnen als voor buiten, en dat komt door de natuurlijke uitstraling die deze geeft. Of u nu op zoek bent naar een houten deur voor binnen of voor buiten, er zijn vele variaties mogelijk.Het bijna onnodige onderhoud aan een aluminium deur is bij de keuze ervoor een zwaarwegende factor. Ook is deze in principe in alle soorten bouwstijlen toe te passen door de variatie in modellen, stijlen en kleuropties.

 Een van de bijzondere deuren die net even extra allure en charme kunnen meegeven aan een bepaalde woonstijl, is de antieke deur. Aangezien er vele mogelijkheden zijn op dit gebied, zal er hier speciale aandacht aan worden besteed.Automatische deuren zijn in alle opzichten efficiënt te noemen en vergroten het comfort. 

 Een brandwerende deur heeft als belangrijkste kenmerk een brandvertragende werking. Een brand kan helaas altijd plaatsvinden, al let men nog zo goed op.

 Hier zullen de specifieke eigenschappen en de voordelen en nadelen van hardhouten deuren worden besproken.

 Deuren zijn er in allerlei soorten en maten en worden gemaakt van uiteenlopende materialen. Het is van belang bij de keuze ervoor rekening te houden met de stijl en inrichting van de woning. Een typische deur is de paneeldeur, waarover hier meer informatie volgt.Een van de soorten deuren die vaak als toegangsdeur voor de garage waar de auto in geparkeerd wordt, kan worden, gebruikt zijn de sectionaal deuren.

 Een louvredeur is een bijzondere deur die een prachtige uitstraling kan geven aan het interieur en uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld de slaapkamer, babykamer en als deur voor kasten.

 Een brede toegang tot een huis of binnenshuis leent zich uitstekend om een dubbele deur toe te passen. Een dubbele deur heeft bovendien niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is ook nog eens functioneel en is verkrijgbaar in diverse modellen en stijlen.Een woning heeft vele deuren die onder meer zorgen voor het afscheiden van ruimtes en voor privacy en isolatie. Zo zal een deur van glas of een model dat hier gedeeltelijk van is voorzien, veel licht doorlaten. Een deur kan op diverse manieren geplaatst worden in een kozijn en daarbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een opdek- en een zogeheten stompe deur.Openslaande deuren naar de tuin of het dakterras zijn een aanwinst voor een woning. Wanneer deze geopend zijn, dan voel je je als het ware buiten.

 

 Er zijn deuren in allerlei stijlen, modellen en materialen verkrijgbaar. Ook de variatie in de manier waarop hij geopend kan worden is groot, maar er kan voor wat betreft de deur die gewoon opendraait gekozen worden voor de stompe deur.Als men besluit om een houten buitendeur te kiezen, wordt vaak gebruik gemaakt van de houtsoort Merbau vanwege de specifieke eigenschappen die deze houtsoort geschikt maakt om er een deur van te vervaardigen.Een bestaande deur met glas in lood kan gerestaureerd worden om er weer op en top uit te zien. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om een nieuwe deur te voorzien van glas in lood.

 Er zijn woningen die een dusdanige uitstraling hebben en waar de sfeer van vroeger nog sprekend aanwezig is, dat er met betrekking tot de keuze voor deuren er eigenlijk maar een optie mogelijk is, namelijk een oud exemplaar.

 Als de juiste deur wordt gekozen die past bij de stijl van de woning, bijvoorbeeld een pvc deur, dan zal het karakter van het huis benadrukt worden.
Een pvc deur is door de grote variatie in modellen toepasbaar in zowel nieuwbouwwoningen als in bestaande woningen.

 Een deur van staal beschikt over speciale eigenschappen en wordt vaak gebruikt in de industriële bouw, maar ook particulieren kunnen ervoor kiezen om er een binnenshuis of als buitendeur te gebruiken, zoals voor bijvoorbeeld een garage.