Een nieuwe deur kopen

Een deur kan als visitekaartje van de woning gezien worden. Er zijn bij de aankoop ervan dan ook verschillende facetten waarmee rekening kan worden gehouden. 

Budget en plaatsing
Als een van de eerste zaken is het van belang om te bezien hoeveel budget er beschikbaar is. Deuren zijn namelijk in allerlei prijsklassen te koop van eenvoudige strakke uitvoeringen tot klassieke en op maat gemaakte speciale uitvoeringen. Ook kan alvast worden besloten of men zelf gaat plaatsen of afhangen, of dat men dit overlaat aan het bedrijf waar de deur wordt aangeschaft.

Keuze voor model en stijl 
• Een kant en klare standaard uitvoering kopen kan eenvoudig bij de doe het zelf zaak of bij een bouwmarkt gedaan worden, zeker als men besluit de deur zelf te gaan plaatsen en niet al te veel bijzondere eisen stelt.
• Het is van belang, als er tenminste waarde aan wordt gehecht, om de stijl te laten aansluiten bij die van de woning. Bij een hypermoderne woning zal een klassieke houten voordeur met een verweerd uiterlijk vaak minder passen dan bijvoorbeeld een hardglazen model.
• Een ander facet is het eventuele onderhoud dat aan de deur verricht moet worden. Zoals waarschijnlijk wel bekend is, zal een houten uitvoering meer onderhoud vergen dan een kunststof exemplaar dat vrijwel onderhoudsvrij te noemen is.