De keuze en prijzen van een garagedeur

Een nieuwe garage zal voorzien moeten worden van een garagedeur, maar het kan ook zijn dat u op zoekt bent naar een nieuwe omdat de oude aan vervanging toe is. De keuze voor een bepaald type is natuurlijk onder meer afhankelijk van het type garage en de wensen. De prijzen van een garagedeur liggen uiteen.

Handmatig of automatisch
In de eerste plaats kan er een onderscheid gemaakt worden tussen de garagedeur die automatisch geopend kan worden en die handmatig bediend moet worden. Elektrische bediening is natuurlijk ideaal als u met de auto aan komt rijden en de deur vanuit de auto met behulp van een afstandsbediening kunt openen. De garage die bij de woning hoort heeft natuurlijk een bepaalde uitstraling en stijl. Bij het kopen is het dan ook handig om met de stijl van de woning en de garage rekening te houden.

Keuze uit modellen en types
• Een bekend en standaard model is de kanteldeur, die zowel met horizontale profilering als met verticale profilering wordt aangeboden. Vaak wordt staal als materiaal gebruikt, omdat het een sterk en duurzaam materiaal is met een lange levensduur.
• De sectionaaldeur is een automatische variant die omhoog of opzij geschoven kan worden en uit het zicht verdwijnt.
• Men kan ook kiezen voor een uitvoering waarin een aparte loopdeur is verwerkt, om gemakkelijker toegang te verschaffen tot de garage wanneer men niet met de auto is.