De mogelijkheden van een ensuite deur

Een kamer en suite is vooral te vinden in de woningen die in de jaren dertig gebouwd zijn, en geven de woning een bijzonder sfeervolle uitstraling.

 

Vroeger werd het voorste gedeelte ervan alleen op bijzondere en feestelijke dagen gebruikt, en het achterste deel werd als normale woonkamer benut. Tegenwoordig worden beide delen van deze ruimte in feite evenveel benut. Het kan zijn dat je kamer en suite geen deuren meer heeft of dat je de huidige wilt vervangen.

Mogelijkheden van plaatsen
Een authentieke kamer en suite in een oudere woning die in ere hersteld moet worden, maar waarvan de deur ontbreekt, kan zonder problemenĀ in ere hersteld worden. Het is ook mogelijk om in een woning een nieuwe en moderne versie van een ensuite deur te plaatsen, waardoor je de uitstraling van weleer schept. Door het plaatsen van ensuite deuren lijkt het alsof er ruimte verloren gaat, maar die kan prima opgevuld worden door het plaatsen van kasten aan weerszijden van de deur waardoor er een zee aan opbergruimte ontstaat.

Kooptips en aandachtspunten

  • Wie op zoek is naar een originele authentieke ensuite deur kan terecht bij particulieren, die hun woning aanpassen en ze te koop aanbieden.
  • Het is ook mogelijk om authentieke ensuite deuren op maat te laten maken, waarbij er voor gekozen kan worden om ze een oud en verweerd karakter mee te geven.
  • In een modern huis met een strak interieur staat het natuurlijk beter om voor een daarbij passende uitvoering te kiezen met een moderne uitstraling.