De deur van de serre

Een serre is een ideale manier om een verlengstuk van de woning te creëren en de overloop naar buiten op een natuurlijke manier te laten verlopen. Het is voor het comfort en de uitstraling nogal een verschil of de serre over openslaande deuren beschikt of een schuifdeur in plaats van een enkele deur.

Mogelijkheden betreffende stijl en materiaal
• Het model en de stijl van de deur waarvoor gekozen wordt, is afhankelijk van de persoonlijke smaak, maar onder meer ook van het karakter van het huis en de serre. Er zijn overigens veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot stijlen.
• Een specifiek kenmerk van de serre is dat deze voornamelijk uit glas bestaat en veel licht doorlaat. Voor de deur, die naar de tuin leidt spreekt het dan ook voor zich dat deze eveneens grotendeels uit glas bestaat om zodoende een geheel te vormen.
• Wie de tuin in de serre wil halen kan er voor kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheid om openslaande deuren of een schuifpui te nemen.
• Ook bij een serre en meer specifiek de deur is het van belang om op de inbraakveiligheid te letten.
• Vaak wordt er vanwege de duurzaamheid ervan voor kunststof gekozen en ook als u een houten serre heeft kunt u kiezen voor kunststof in houtlook.