De deur naar buiten

Een buitendeur heeft natuurlijk meerdere functies, zoals het toegang verlenen aan de bewoners en bezoekers van de woning, maar aan de andere kant ook het voorkomen van ongewenst bezoek.

 

Bij de keuze van een buitendeur is het dan ook van belang om niet alleen te letten op het uiterlijk, maar ook op de  mogelijkheid van veiligheidstoepassingen.

Stijl, materiaal en vormgeving
De keuze voor een bepaalde uitvoering is zeer persoonsgebonden en omdat er zoveel mogelijkheden zijn met betrekking tot de stijl, materiaal en vormgeving, kan iedereen die keuze maken die aansluit bij de wensen en de woning. Voor wat betreft de prijzen kan gezegd worden dat deze uiteenlopend zijn, waarbij de hoogte van de prijs van een aantal punten afhankelijk is. Hierbij kan men denken aan het materiaal, het deurbeslag waarvoor gekozen wordt en of men zelf de plaatsing gaat doen of dit laat doen. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om een buitendeur op maat te laten maken, zodat er een uniek exemplaar geplaatst kan worden.

Van belang zijnde kooptips
• Het budget zal natuurlijk van invloed zijn op de keuze uit het aanbod. Het bedrag dat ervoor beschikbaar is, kan dan ook maar beter vooraf vastgesteld worden.
• Bij de keuze voor het materiaal, kan er gekeken worden naar de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid. Zo zal een kunststoffen buitendeur weinig tot geen onderhoud nodig hebben, afgezien van een regelmatige schoonmaakbeurt. Een houten uitvoering zal juist wel onderhoud nodig hebben om een lange levensduur te bewerkstelligen en om de fraaie uitstraling te behouden.
• Een ander aspect dat invloed kan hebben op het materiaal, is het materiaal dat bijvoorbeeld bij de kozijnen en ramen van de woning is gebruikt.
• Kijk bij het kopen van een buitendeur ook altijd naar de mate van inbraakveiligheid of kijk of er andere extra maatregelen moeten worden genomen.