De binnendeur in een woning

De deuren in huis hebben niet alleen een nuttige functie met betrekking tot de isolatie en het verdelen van een ruimte in kleinere ruimtes, maar ook met betrekking tot de stijl en inrichting van de woning.

Door de vele mogelijkheden die het grote aanbod biedt, kan men goed de binnendeur afstemmen op het interieur.

Het materiaal en eigenschappen
Aangezien er veel verschillende soorten binnendeuren zijn, is het handig om voor het kopen ervan met een aantal punten rekening te houden. In de eerste plaats zal er een keuze gemaakt moeten worden met betrekking tot het soort materiaal. Er is een ruime keuze in onder meer hout, aluminium, kunststof en glazen uitvoeringen. Een combinatie van bijvoorbeeld hout met glas komt ook vaak voor. Een glazen of gedeeltelijk van glas voorziene binnendeur geeft een ruimtelijk effect, doordat er veel meer licht doorgelaten wordt. In kamers waar verder weinig licht is door het ontbreken van grote ramen, is een dergelijke variant ideaal.

Belangrijke kooptips
• De prijs zal onder meer afhankelijk zijn van het gebruikte materiaal, de vormgeving en manier waarop de binnendeur gemaakt is. Als het een variant betreft die in grote hoeveelheden fabrieksmatig gemaakt wordt, dan zal de prijs lager liggen dan wanneer er een houten model op maat gemaakt wordt.
• De binnendeur moet niet uit de toon vallen bij de rest van het interieur en daarom is het goed om te kijken welke soort dan het beste aansluit.
• Ook het beslag is belangrijk omdat dit bij een verkeerde keuze afbreuk kan doen aan de vormgeving en stijl van de deur.